Over ons

Jelle en Janneke Huisman werken via International Teams Nederland aan “de Bijbel voor alle Roma.” Ze werken met een team van Roma Bible Union in Hongarije, Kroatië en Servië

Janneke zet zich in voor Roma vrouwen, met bijzondere aandacht voor het begeleiden van jonge moeders. Janneke geniet er van om de dorpen in te gaan en contacten te leggen. Verder schrijft ze graag (lees hier haar weblog) en ze zal dat in de toekomst ook samen met enkele Roma vrouwen gaan doen.

Jelle werkt samen met zijn collega's aan enkele vertaalprojecten in sommige van de ongeveer 90 verschillende Roma talen en dialecten. "Ik wil Roma-voorgangers helpen om de Bijbel goed te begrijpen en uit te leggen. Een begrijpelijke Bijbel is daarbij van groot belang. Als RBU ontwikkelen we daar ook hulpmiddelen voor, zoals bijbelstudiemateriaal en hulp bij preekvoorbereiding." Jelle geeft ook les over bijbeluitleg, bijvoorbeeld bij een theologsiche school en voor bijbelvertalers. Jelle maakt ook deel uit van het dagelijks bestuur van RBU.